Att se över sin bil

Bilservice

Det är ju inte bara däcken som behöver ses över med jämna mellanrum utan hela bilen behöver servas och kollas upp för att den ska vara körduglig. Lämnas bilen in för service så ska den genomföras enligt de riktlinjer serviceboken till bilen ger. Detta för att garantier ska behållas.

Hos Mekster kan du få full service på din bil och i en service kan följande ingå: kontroll av lampor, oljenivå kontrolleras är det läge för ett oljebyte så görs detta. Även oljefiltret byts om det är nödvändigt. Annan vätska som spolarvätska, vätska i kylare och olja i styrserven kollas upp och fylls på om så är nödvändigt. Bromsar kontrolleras ordentligt och det kan bytas bromsdetaljer om det anses vara nödvändigt, bromsvätska och bromsrör kollas upp. Däcken kollas så att det inte finns sprickor och andra skador på dessa, även mönsterdjup och lufttryck kontrolleras. Fortsättningsvis så kommer viss elektronik att ses över och testas att den fungerar, batteri kontrolleras så att det inte finns läckage eller några skador på batteriet.

Även elektriska ledningar kolla upp så det inte blivit slitage eller skador på dessa. Instrumentpanelens hastighetsmätare, varvräknare med mera kollas upp så att de fungerar som de ska, signalhorn och annat elektroniskt kollas också upp. Vindrutor ses över så det inte finns skador som gör att de behöver bytas. Motorns testas och kollas noga så att den går exakt som den ska, även slangar och kopplingar kontrolleras. Luft och bränslefilter kollas och byt om så behövs. Tändstiften kontrolleras och även avgassystemet får en översyn. Invändigt i bilens interiör kollas bälten, backspegel samt att dörrar och lås fungerar som det ska. Handbroms kontrolleras och justeras vid behov.

Motormännen ger bra tips på vad du bör tänka på inför och när din bil servas, det räcker som sagt inte bara att byta olja en gång om året och tro att bilen är ok efter det utan det är en hel del att kontrollera på bilen och idag så kanske en gör det själv hall inte räcker för att kolla upp allt på din bil. Har man lämnat in sin bil på service och när man gått igenom hela bilen så testkörs den för att känna av om allt är som det ska och inga missljud kommer från fordonet så man kan känna sig trygg med sin verkstad och den service som gjorts på bilen.