Däckverkstad

customer-with-mechanic-and-tire

Har du haft funderingar på att starta en däckverkstad? Är du driven och brinner för den sortens verksamhet så finns det egentligen inget som kan stoppa dig från att börja. Här kommer några bra tips på vad du bör tänka på innan du börjar.

För det första så bör du kolla upp om det finns underlag för en däckverkstad där du bor, om inte så kanske du kan tänka dig att börja din verkstad någonstans där behovet är större. Marknadsundersökning kan vara viktigt för dig för att få veta hur ditt kundunderlag kommer att se ut. Sedan så bör du göra en affärsplan och sätta en första budget, ju mer sådant du har gjort innan du startar eget ju lättar blir det att komma igång. Ta även kontakt med Almi i ditt län om dessa kan ge dig råd på något sätt.

  • Lokal – Kan vara en av de viktigaste ingredienserna för din verksamhet. Försök att få tag i en lokal med bra utrymmen och om de är anpassade för din verksamhet redan innan desto bättre. En före detta verkstad eller annat med stora portar som gör det enkelt med att köra in olika typer av fordon. Tänk också på att var din lokal ligger, är det lätt för kunden att hitta och finns det bra med möjligheter för parkering. Det är en del som ska stämma för att det är en bra lokal.
  • Utrustning – Med en däckverkstad så innebär det att du behöver en hel del specialanpassade maskiner. Bästa är att köpa nya fräscha maskiner som du får garanti på om något oförutsett skulle hända. Verktyg av allehanda slag är bra att ha i din verkstad och till en början så kanske du använder mycket av dina egna verktyg och allt eftersom köper in det som finns behov av.
  • Personal – Du kanske inte behöver eller har råd med att anställa någon, utan behöver jobba upp en kundkrets först för att säkerställa företagets överlevnad. Den dagen det är dags att anställa så kan du kontakta arbetsförmedlingen eller något bemanningsföretag för att kolla upp tänkbar personal.